مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جریان صد و یکمین جلسه عمومی خود در تاریخ 25 ژوئیه 2019 قطعنامهای را مصوب کرد که بر اساس آن سال 2021 به عنوان سال بینالمللی حذف کارکودک نامگذاری شد.
چهارراه کودک - گروه ترجمه | این مجمع در اعلامیهای با تایید مجدد قطعنامه 1/70 مورخ 25 سپتامبر 2015 تحت عنوان «دگرگون ساختن جهان ما: دستورکار 2030 برای توسعه پایدار»، که در آن مجموعه ای جامع، گسترده و مردم محور از اهداف جهانی و تحول آفرین توسعه پایدار را تصویب کرده بود بر تعهد آن برای تلاش خستگی ناپذیر در اجرای کامل دستورکار تا سال 2030 تاکید کرد.
در ادامه این اعلامیه تاکید شده که ریشه کن کردن فقر در تمام اشکال و ابعاد آن، از جمله فقر مطلق، بزرگترین چالش جهانی و ضرورتی ناگزیر برای توسعه پایدار است و این امر باید در سه بعد، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، به صورت متعادل و یکپارچه و با بهره گیری از دستاوردهای اهداف توسعه هزاره و تلاش برای پرداختن به کارویژه ناتمام آن ها انجام شود.
در این قطعنامه با تاکید بر اینکه کنوانسیون حقوق کودک، معیار ترویج و حمایت از حقوق کودک است، مفاد سایر اسناد حقوق بشر از جمله کنوانسیون حداقل سن کار، مورخ 1973 (شماره 138) و کنوانسیون بدترین اشکال کار کودک، مورخ 1999 (شماره 182) از سازمان بین المللی کار، قطعنامه های 199/53 مورخ 15 دسامبر 1998 و 185/61 مورخ 20 دسامبر 2006 در مورد اعلام سالهای بین المللی و قطعنامه 67/1980 شورای اقتصادی و اجتماعی مورخ 25 ژوئیه 1980 در مورد سال ها و سالگردهای بین المللی و ... مورد تاکید قرار گرفته است.
سازمان ملل با تاکید بر تعهدات کشورهای عضو، از آنان خواسته تا برای اتخاذ اقدامات فوری و موثر برای ریشه کن کردن کار اجباری، پایان دادن به برده داری مدرن و قاچاق انسان و تضمین منع و حذف بدترین اشکال کار کودک، از جمله جذب و بکارگیری کودک سربازها و پایان دادن به کار کودک در تمام اشکال آن تا سال 2025 و با تصدیق اهمیت مشارکت های احیا شده جهانی برای اطمینان از اجرای دستورکار 2030 برای توسعه پایدار اقدام کند.
این مجمع از کلیه کشورهای عضو، سازمان های سازمان ملل متحد، سایر سازمان های بین المللی و منطقه ای و جامعه مدنی، از جمله سازمان های غیردولتی، اشخاص و سایر ذینفعان مربوطه دعوت کرد تا به واسطه فعالیت هایی با هدف آگاهی افزایی در مورد اهمیت ریشه کن کردن کار کودک به طور مقتضی و به اشتراک گذاشتن بهترین روش ها در این زمینه، سال بین المللی را تحت توجه قرار دهند.
بر اساس این قطعنامه مصوب شد تا سازمان بین المللی کار نیز با توجه به مفاد مندرج در پیوست قطعنامه 67/1980 شورای اقتصادی و اجتماعی، اجرای این سال بین المللی را تسهیل کند. همچنین بنا شد تا هزینه تمام فعالیتهایی که ممکن است از اجرای قطعنامه حاضر ناشی شود. همچنین هزینه هایی که در حال حاضر در اختیار نهاد مجریان سال بین المللی قرار دارد از طریق مشارکت های داوطلبانه تامین خواهند شد. از این رو نیز از تمامی ذینفعان مربوطه دعوت شده تا مشارکت های داوطلبانه داشته و سایر اشکال حمایت از سال بین المللی را ابراز کنند.
مجمع عمومی در پایان نیز درخواست کرده تا دبیرل، توجه کلیه کشورهای عضو، سازمان های سازمان ملل متحد و سازمان های جامعه مدنی را برای رعایت و بزرگداشت مناسب و مقتضی به قطعنامه حاضر جلب کند.
پایان پیام
بیشتر بخوانید
متن کامل قطعنامه سازمان ملل برای نامگذاری سال 2021 به سال بینالمللی حذف کارکودک